Drama Queen

N-am mai scris de o vreme și mi-a lipsit tare mult..

Revin cu o senzație care simt că se manifestă tot mai des în oameni. Poate are legătura cu tot contextul în care ne aflăm și mă face să cred că ne schimbăm atât de mult în funcție de ce se petrece în jurul nostru. Unii se transformă în prieteni, alții se îndepărtează. Unii își deschid afaceri, alții întră în…drame.

Poate e moștenită, poate e dobândită sau chiar e doar un gen de film pentru tine. Pentru mine o definiție ar fi: accentuarea situațiilor nasoale cu care te confrunți într-un anumit moment.

Drama asta îți poate întuneca toate cărările. Unde era soluția, acum nu mai e. Facem din țânțar un armăsar cât casa. Dintr-un plânset devine o depresie, dintr-o ceartă devine o despărțire și tot așa. 

Să zicem că ne îndreptăm către un supermarket, iar în drumul nostru, o mașină trece pe lângă noi și ne face ferfeliță de noroi.

Cum reacționezi?

O persoană care dramatizează acest șcenariu va crede că tot ghinionul din lume s-a abătut asupra ei. Se va întoarce acasă și va zace în pat până își va da seama că tot ce trebuia să facă era să își schimbe hainele și să meargă la cumpărături așa cum și-a propus. Pentru că mașina aia nu a ieșit azi la plimbare ca să o noroieze pe ea. 

Problema în toată această situație?
Ne plângem prea mult de milă și pierdem vremea cu lucruri mici.

Cineva înțelept a zis: timpul e mult prea prețios, ca să îl petrecem triști și fără zâmbet. Afirm asta și învăț în fiecare zi să controlez tot ce pare a fi dezastruos la prima vedere.

Orice situație neplăcută are cel puțin o rezolvare. Și atunci când simți că nu te descurci pe cont propriu, te rog cere ajutorul

Voi fi onestă și îți voi spune că am pierdut mult timp printre lacrimi și șcenarii duse în multiple realități. Nu au avut decât un beneficiu: să conștientizez că nu era bine ce făceam. Tot ce făceam era să mă plâng că aia și aia nu merg bine și că toată lumea e de vină, numai eu nu. 

Învață din greșeli și nu mai fi o Drama Queen! Fă ceva util cu timpul ăla! 

Poate să vezi un film despre Drama Queens? 🙂

Pentru mai multă inspirație în calea dezvoltăriit tale, citește și:

Lucrurile care “trebuie” nu contează,

Tu ești bine cu tine?

Momente Potrivite

Seară magică să ai,

Sharing is Caring!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Sunt de acord ca datele mele să fie prelucrate, conform Politicii de Confidențialitate a Datelor.